C MINE GENK

Iedereen met kinderen kent het probleem wel. Gaan we iets leuks doen dit weekend?

 

Na een tijdje zijn alle activiteiten in de buurt een beetje voorspelbaar geworden. Dus we zoeken andere oorden op en dat hoeft daarom niet buiten de grenzen van ons Belgenland te zijn. 

 

Dit weekend ging ik samen met de kids naar de C mine site in Genk. 

De oude mijn gebouwen, hebben een nieuwe bestemming gekregen. 

Zo vind je er een cultureelcentrum, bioscoop, horeca en kunst.

We begonnen met de verschillende tentoonstellingen zoals: Form, Form toont 25 Years of design in Limburg met designs van Piet stockmans, Michaël Verheyden.  De verschillende design en kunst  tentoonstellingen zijn verspreidt in de  oude mijngebouwen waar de oude installaties nog steeds aanwezig zijn,  dit maakt de tocht door de verschillende kamers, speels en aangenaam zowel voor kinderen als volwassenen. 

Daarna tijd voor wat meer avontuur! Sinds kort heb je C- mine Expeditie en C-mine Virtual reality.  Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn. Je gaat via een verrassend traject door ondergrondse gangen. Je ontdekt originele installaties en ervaart, heel levensecht, wat het is om mijnwerker te zijn. Je kan de 60 meter hoge Schacht beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over Limburg!

 

De virtual reality: Het leven in de mijnen spreekt tot de verbeelding. Nu beleef je het net echt. Stap in een heuse tijdscapsule, zet een helm op je hoofd én… word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50. Daar ontdek je de spannendste verhalen uit het leven van de mijnwerkers. 

Eenmaal buiten wacht er nog een doolhof op ons. Ik ben geen fan van Doolhoven. Maar deze is architecturaal prachtig gemaakt en niet moeilijk ;-) Prachtig werk van het kunst architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

 

We sluiten af met een Snack in de brasserie en een film in Euroscoop die zich ook op de site bevinden. 

Kortom C-mine is een dag activiteit die alle zintuigen prikkeld en zeker een bezoekje waard. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

EXCLUSIVE DESIGNS
EXCLUSIVE DESIGNS
SAVE PAYMENT
SAVE PAYMENT
SUSTAINABLE APPROACH
SUSTAINABLE APPROACH
BIO COTTON
BIO COTTON